SAND I studio voor architectuur is het bouwkundig ontwerp-bureau van Annemiek Segeren.

Voor de oprichting van SAND in september 2008 werkte Annemiek bij grote gerenommeerde architecten-bureaus in Den Haag waar zij haar werkervaring opdeed met grootschalige projecten.

 

Met SAND  I studio voor architectuur wil zij haar ervaring met deze grote projecten en haar passie voor de kleinere projecten combineren. Als architect met een bouwkundige achtergrond werkt zij binnen haar bureau aan zeer uiteenlopende projecten: van een kleine interieur-opdracht tot een 16.000m3 grote uitbreiding van een middelbare school. Als rode draad door deze uiteenlopende projecten geldt het combineren van ambacht, techniek en esthetiek om zo steeds weer tot een uniek gebouw te komen waarmee de opdracht-gever zich kan identificeren en waarin hij zich comfortabel voelt.

Door de grote diversiteit in opdrachtgevers ontstaat ook de grote diversiteit in vorm en sfeer. Voor SAND is het de kunst om de opdrachtgever steeds weer een maatpak te bieden., waarbij in ieder ontwerp functionaliteit, duurzaamheid en oog voor detail voorop zullen staan.

 

SAND houdt zich op de hoogte van nieuwe materialen, nieuwe toepassingen en nieuwe technieken, nieuwe regelgeving, nieuwe trends, kortom alle  actuele ontwikkelingen in de bouw. De combinatie van kennis en creativiteit resulteren in een gouden vondst. Echter hoeft een gouden vondst niet een onbetaalbaar vondst te zijn. Meer kennis is óók meer kennis van alternatieven en kostenbesparende alternatieven.

Werkwijze:

 

Het blad is nog leeg; duizend en één mogelijkheden.

Het enige wat bekend is zijn de wensen, de ambities van de opdrachtgever.

Het credo bij de werkwijze van SAND: “zonder dialoog tussen opdrachtgever en architect kan het blad nooit gevuld worden.”

De meerwaarde van een geslaagd project wordt mede bepaald door deze dialoog.

En een goeie dialoog kan alleen ontstaan wanneer er een “klik” is tussen opdrachtgever en architect.

Dus geen poeha en ingewikkeld vakjargon. SAND is “down to earth”, helder, open en eerlijk.

 

SAND inspireert en neemt haar opdrachtgever mee op een “ontdekkingsreis” aan mogelijkheden.

SAND vindt het belangrijk de opdrachtgever te laten kijken buiten vertrouwde kaders om zo overtuigd te raken van zijn keuzes. Gelijktijdig zal de opdrachtgever met zijn wensen, ambities en dromen SAND inspireren.

Tijdens het ontwerpproces, waarin de opgave integraal benaderd wordt en waarbij per opgave andere regels gelden opgegeven door o.a. opdrachtgever en lokatie, worden de velen verschillende mogelijkheden afgetast en zullen er zo nieuwe perspectieven ontstaan.

 

Het intensieve ontwerp-traject resulteert in een op de persoon gesneden ontwerp: een resultaat, waarin alle wensen van de opdrachtgever te herkennen zijn, dat zit als gegoten; een maatpak.

 

Gedurende het gehele proces (van ontwerp tot realisatie) werkt SAND graag als een spilfiguur.

Een goede samenwerking met de overige bouwpartners, zoals gemeentes, adviseurs en aannemers is essentieel voor het slagen van het project.

In het ontwerp worden aspecten als omgeving, wet- en regelgeving, financiële haalbaarheid, integratie van constructies en installaties en uiteraard uitvoerbaarheid meegenomen.

Naast de rol van ontwerper fungeert SAND, gedurende het gehele traject, als adviseur, tolk-vertaler en als vertrouwenspersoon voor de opdrachtgever.

Omdat SAND een onafhankelijk bureau is, is zij vrij in al haar keuzes. Dit geeft de opdrachtgever de garantie dat overige bouwpartners altijd op hun prijs-kwaliteit verhouding getoetst worden. Hierdoor komen droom en realiteit heel dicht bij elkaar.

 

>